10 de març 2014

SORTIDA CULTURAL A MOLLERUSSA


El divendres 28 de febrer els alumnes dels cicles Mitjà i Superior vam fer una sortida cultural a Mollerussa, amb l’objectiu de realitzar unes visites guiades a l’empresa Vinagres Badia, al Museu de Vestits de Paper i a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell.

Badia Vinagres es dediquen des del 1908 a l'elaboració de vinagres de qualitat. Tenen tres línies de producte que són a la vegada tres línies de sabors i tres maneres d’entendre els vinagres: secs, dolços i agredolços. 




Entre les singularitats de Mollerussa, pot ser la més coneguda és el Concurs de Vestits de Paper  que s’hi celebra des de fa 50 anys. El Museu de Vestits de Paper és fruit d’aquest concurs i dels seus participants, perquè és gràcies a ells que avui podem comptar amb més de vuitanta vestits exposats per compartir amb tots vosaltres.
Un dels principals objectius del museu és precisament donar a conèixer aquesta forma de creació, de disseny, de treball, perquè fins que no es veu un vestit de paper  no es pot ser conscient de tot l’esforç, tot el temps i tota la il·lusió que es necessiten per fer-lo.



L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell es troba a la seu de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell.
Es tracta d’un edifici emblemàtic de la ciutat de Mollerussa i de tot el territori regat pels Canals d’Urgell, més conegut per tothom amb el nom de Casa Canal. Un edifici construït entre el 1867 i el 1876 segons els projecte de l’enginyer Domingo Cardenal.
La visita contempla els següents apartats:
·       Audiovisual: visió panoràmica de les terres regades pels Canals d’Urgell.
·       Visita guiada a través dels espais escenogràfics que reconstrueixen el procés de la construcció del canal (abans, durant i ara).
·       L’aigua: element imprescindible pel desenvolupament de qualsevol comunitat.
·      Educació mediambiental: l’apartat “l’aigua un bé escàs” pretén fomentar el consum responsable, l’estalvi i la gestió eficaç de l’aigua.